Author: Sandra Lineliz

This is part II of chapter 1. If you want to see the first one, click this link. This is the part when Zayn talks for the first time with Azure. The romantic atmosphere is present, and an embrace is inevitable. The discussion they have is interesting and shows how different they are. Azure loses something, but she also gains Zayn’s attention and care. How things will develop for the two of them remains a mystery. Soon, Zayn will find out he’s not welcome anymore in his own country. He will eventually go to Azure’s country.

If you know Romanian, I invite you to scroll down and read this part. You will love it, especially for the romantic moment, because our two main characters meet for the first time. Butterflies can bring you luck and magic into your life. Give this story a chance and see if it impresses you.

E timpul să cunoști partea a doua a poveștii fantastice – Fluturii Trandafirii! Continuarea este foarte interesantă. Te va surprinde prin discuția dintre Zayn și Azure care se întâlnesc pentru prima oară. Momentul culminat îl reprezintă o îmbrățișare inevitabilă între ei. Dacă adori fluturii, îi vei adora și pe ei. Sunt diferiți dar compatibili. Soarta are multe pregătite pentru amândoi.

Te invit să citești această parte. Ai șansa să vizitezi din nou lumea lor fantastică și să te bucuri de prezența lor magică.

Note: This post may contain affiliate links. If you buy from our links, at no additional cost to you, we get a small commission so we can improve this site. For more information, visit this page.


Capitolul 1. Un Sfârșit și un Nou Început

Fairy Tale Fantasy, Basm

Partea II

Picioarele-i erau tremurândă și de-abia mai avea forță să vorbească. Sângerarea nu se oprise și îi întuneca mintea. Corpul ei firav tânjea după odihnă. Voia să meargă acasă și să uite de necazul survenit asupra ei.

Zayn își întoarse privirea către ea. Avea încă sprâncenele încruntate. Ar fi vrut să zică câteva vorbe de compătimire însă se abținu.

Frumoasa aripă de Lavaglut stătea acum abandonată pe jos, la baza unui fir de iarbă aproape veșted. Întristarea era incomensurabilă pentru amândoi.

– Mi-e greu să zic ceva. Orice întrebare mai rău o să te supere. Atunci, aș putea să cer permisiunea pentru a te purta pe brațe până ajungem la tine acasă? întrebă el înaintând domol către ea.

– Aș vrea să știu cine ești mai întâi de asta. Cum te numești? Ochii ei cărămizii îi întâlniră pe cei argintii ai lui Zayn. Un ușor cutremur îi străbătu spatele, probabil din cauza frigului care-i acaparase corpul plăpând și sângerândă.

Zayn se oprise din mers și se uită la ea cu o expresie care trăda vădit nedumerirea sa în privința întrebării primite.

– Nu înțeleg. Nu mă știi deja? Sunt cel mai urât fluture de pe pământ. Chiar așa trebuie să spun cu propria-mi gură că sunt unul tern? Sau poate nu m-am prins eu de vorbele tale. Bine. Mă duc să chem pe altcineva. Ma aștepți? întrebă el cu o ușoară încruntare a sprâncenelor. Încerca să nu-și arate prea mult supărarea pe care o avea mereu în inima sa, în orice moment, clipă, pentru că îi marcase viața. Originea sa urâtă i-a adus numai ură de când s-a născut pe teritoriul Țării Festivităților.


Cards with butterflies! Download them here.

Amuțită de vorbele sale directe și explicite, de-abia se trezi să spună câteva cuvinte, care evident aveau să-l enerveze pe Zayn.

– Tern? Scuză-mă dar chiar nu știu, adică n-am auzit de fluturi terni. Cumva e o altă denumire pentru fluturii negri?

Zayn se încruntă și mai tare, dar nu izbuti a vorbi. Mai întâi trase aer în piept cu putere, se uită într-o parte pentru a-și potoli starea de nervi, apoi se uită din nou la ea și zise:

– Poți să râzi dup-aia de mine. Acum important e să ajungi acasă. Trebuie făcut ceva în privința sângerării tale. Îmi dai voie să te duc sau chem pe altcineva?

– Zi-mi numele tău mai întâi. Vreau să știu cine m-a salvat. Atât cer înainte să te las să mă duci acasă.

Pe moment, Zayn înmărmurise. Oare chiar așa nu știa de el? Toți fluturii trandafirii îl urau și totuși nu se zărea vreun gest de ironie pe fața sa.

– Incredibil… Câteva secunde rămase uitându-se lung la ea, apoi brusc își reveni și adăugă: Zayn… Zayn este numele meu. Tu de unde vii? Nu din Țara Festivităților?

– Nu. Eu vin din pădure. Nu știu dacă ai auzit de Țara Verde, zise ea lăsându-se jos pe genunchi. Se sprijini cu palmele pe pământul uscat. Fu atât de obosită încât de-abia își mai zări mâinile sale delicate și totuși adăugă: Zayn, eu sunt Azure. Dacă reușești să mă duci acasă, eu o să te răsplătesc pe măsură.

Multe întrebări îi străbătură mintea lui Zayn și ar fi vrut să le zică pe toate numai că nu era răgaz de așa ceva.


Text frame with purple roses. Download it here.

See the other text frame with pink roses here.


– Nu caut răsplată. S-a întâmplat să fiu pe aici și de-aia am intervenit.

Ea îi spuse aproape șoptit pentru că vocea sa suavă începuse a se pierde când un fior îi mai străbătu o dată întregul corp.

– Îți dau voie să mă iei acum. Cred că n-o să mai stau mult trează așa că ține minte tot ce-ți zic. Odată ce intri în pădure nu da ascultare niciunei furnici de culoare roșie. Le place de fel să mintă. D-apoi ce n-ar da ele să ne vadă moarte ca să se hrănească din leșurile noastre. În schimb poți avea încredere în fluturii albi. Ei sunt gardienii pădurii.

– O clipă te întrerup. Scuză-mă. Știu că momentul este inoportun dar n-ar fi mai bine să te conduc în țara mea? Adică și noi avem fluturi vindecători, iscusiți în treburi din acestea, răni fizice, sângerări și… el fu întrerupt de Azure care de-abia reuși să ridice mâna la nivelul feței sale ca mai apoi să-și ducă degetul arătător în dreptul buzelor pierdute de culoare. Gestul scurt al acesteia îl amuți pe Zayn și îl făcu să-și mute privirea într-o parte pentru câteva clipe. La ei, un asemenea gest însemna un mod subtil de a-i comunica celuilalt dragostea pe care i-o purta. Deși știa că nu era cazul, momentul îi cutremură întreaga ființă. Pentru prima oară cineva îi dădu iluzia că el ar fi fost demn de a fi iubit și nu urât toată viața sa.

– Știu că ar fi mai simplu să mă duci la tine dar eu vreau acasă. Am o aripă lipsă acum. Habar n-am cum această întâmplare îmi va afecta viața. Trebuie să vorbesc cu ai mei. O neliniște în piept îmi perturbă mintea și sufletul și aș vrea să uit totul.

Azure își acoperi cu ambele mâini fața sa palidă. Tare mult ar fi vrut să-și lase lacrimile libere să-i ude obrajii.


The story of the Ant and Grasshopper in illustrations. Download them here.

Zayn făcu un pas către ea, apoi unul înapoi. Își presă un pic tâmplele și se grăbi să o întrebe. Intenția lui era să n-o lase să se adâncească în gânduri negre.

– În afară de ce mi-ai zis, mai e ceva de adăugat?
– Nu. zise ea încă ținându-și mâinile pe față.
– Bine. Nu pare a fi dificil drumul.
Auzindu-l, Azure își dădu mâinile la o parte și zise încruntându-se scurt:
– Nu e adevărat. Altfel cum crezi că am ajuns eu așa rănită?
– Scuze. Așa e. Acum imi dau seama că trebuie să am grijă și de fluturii negri, spuse el ducându-și mâna la bărbie.
– Nu cred că e cazul pentru tine. Am impresia că te văd ca fiind unul de-al lor.
– Da. E posibil dar nu prea semăn cu ei, adăugă el întorcându-se cu spatele la ea pentru a se uita către locul unde dispăruseră fluturii negri agresori.

Numai acum Azure realiză cât de frumoase erau aripile lui. Se unduiau lin și aveau un negru intens mărginit de culoarea superbă de Lavaglut. Parcă fermecată de ele, Azure izbuti să se ridice în picioare. O dorință puternică îi stăpâni inima și o făcu să avanseze către Zayn. Voia cu orice preț să le atingă. Pașii săi târșâiți îi atraseră atenția lui Zayn care se întoarse de îndată. Uimit mai mult de frumusețea ei decât de faptul că se apropia de el, Zayn ar fi îngăimat câteva vorbe ca sub influența unei vrăji, dacă Azure nu s-ar fi împiedicat în propriile-i picioare. Gata să cadă pe petecul de pământ care despărțea firele de iarbă de tulpinile câtorva flori, el nu zăbovi și alergă către ea, prinzându-i corpul firav în brațele sale. Impactul fu electrizant pentru amândoi. Valuri de căldură le împresurară pieptul. Fu începutul unor sentimente noi, necunoscute de niciunul dintre ei.

– De ce te-ai ridicat? Veneam eu. Trebuia doar să mă strigi, zise el aproape șoptit.
Cu același ton îi răspunse și ea apucându-l de gulerul cămășii sale negre pentru a-l face să se uite în ochii ei, care trădau oboseală dar și mulțumire că avea cui să ceară ajutor.
– Du-mă acasă te rog și nu în altă parte. Părinții mei te vor răsplăti și îți vor da o cameră unde să stai. Nu te vor ignora și nu te vor batjocuri. Ai încredere în mi…

Azure nu apucă să zică tot ce avea pe suflet pentru că trupul său cedase oboselii. Pierderea unei aripi nu fu ceva ușor de acceptat și îndurat.
Strângându-i și mai tare corpul, lasându-i fața să-i lovească pieptul, Zayn se grăbi să o ridice pe brațe. Fu hotărât să plece la drum numai că un gând îl perturbă pe moment. Oare n-ar fi fost mai bine să meargă la el acasă? Ar fi ajuns în câteva minute și cu această ocazie ar fi aflat dacă Elys era în siguranță.


Beautiful rose card. Download it here.

See the other rose card with peach color here.


Merse câțiva pași până scăpă de desiș apoi își luă zborul, ținând-o atent pe Azure pe brațele sale. Când ajunse aproape de locul petrecerii dedicate reginei, ochii lui Zayn erau în căutarea lui Elys. Se liniști când o văzu râzând cu ceilalți fluturi trandafirii. Tare mult ar fi vrut să coboare pentru a-i arăta că este nevătămat și a-i cere permisiunea să plece, numai că cineva îi tăie calea. Nu era vorba doar de un singur fluture, ci de zece la număr. Știa că nu avea ce negocia când le reperă insignele lor din aur. Soldații de elită ai reginei veniră în întâmpinarea lui, pentru că trebuia să-i comunice ordinul acesteia.

– Stimate Zayn, nu mai aveți ce căuta pe teritoriul Țării Festivităților. Sunteți liber să mergeți oriunde vă dorește inima. Cu această ocazie, Majestatea Sa a onorat dorința părinților dumneavoastră ca la vârsta de 21 de ani să puteți pleca de aici. Atât avem să vă comunicăm, încheie soldatul care avea cel mai mare grad între ei.

Toți se uitau lung la el. Așteptau acceptul său de a părăsi zona, fiind în același timp gata să se năpustească asupra lui în cazul în care Zayn ar fi îndrăznit să refuze ordinul reginei. Evident că n-ar fi ținut cont că el mai avea pe cineva pe brațe. Important era să-și îndeplinească misiunea.


Backgrounds with roses. Download them here.

Pentru câteva clipe, Zayn și soldații se priviră fără ca niciunul să scoată vreo vorbă. Jos se auzea agitația de început de petrecere iar sus, unde se aflau ei, era liniște desăvârșită. La un moment dat unul dintre ei ar fi vrut să scoată sabia, numai că nu apucă să-și arate supremația, pentru că Zayn se decise să vorbească. Prin urmare, fu nevoit să-și retragă mâna de pe mânerul armei sale într-un mod cât mai puțin evident.

– Perfect. Elys știe de asta?
– Da, răspunse scurt același soldat care îi comunicase ordinul.
– Am permisiunea să vorbesc pentru ultima oară cu ea?
– Nu, altfel te lăsam să participi la petrecere. N-ar fi fost nevoie să te întâmpinăm aici, înainte de a pătrunde pe teritoriu.
– Foarte bine. Presupun că n-am voie nici să cer ajutor pentru a-i bandaja rănile acestei fete.
– Nu o cunosc. Nu cred că face parte din comunitatea noastră. Viața ei e în mâinile tale, nu în ale noastre.


Text frame with pink flowers. Download it here.

See the other text frame with orange roses here.


Dacă deja îți place povestea, te invit să citești continuarea ei, accesând acest link.

Looking for more fantasy books? Check these lists:

Carte gratuită Alessia (prima carte din seria Verde)

Best Fantasy Books with Vampires
List of fantasy books with Cinderella theme
Fantasy Books with Dragons
List of fantasy books with Sleeping Beauty theme
List of science fiction & fantasy books – April 2020

A sorceress disguised as a soldier…

Get this super collection of fantasy romance stories in your inbox!